Na achtervolging geflitste agent krijgt voorwaardelijke celstraf

0
854
Voorwaardelijke celstraf voor agent na achtervolging

Een agent uit Zwitserland die de achtervolging inzette om een inbreker in de kraag te kunnen vatten heeft een voorwaardelijke celstraf gekregen. Dat hij met sirene en zwaailichten reed en zijn werk deed was voor de rechter onvoldoende reden om zo hard te rijden.

De man werd tijdens de achtervolging geflitst met 126 kilometer per uur in een gebied waar de maximumsnelheid 50 kilometer per uur is. Ondanks de forse overschrijding vond de agent zijn advocaat dat de man slechts zijn werk deed. Hiji tekende daarom beroep aan.

De rechtbank baseerde zich bij de uitspraak op de zeer strenge regelgeving voor te snel rijden. Overtreders worden keihard aangepakt en ook agenten mogen niet zo hard rijden.

De rechter was van mening dat er geen levens op het spel stonden, maar dat de man ‘slechts’ een inbreker wilde aanhouden.

Het is niet de eerste keer dat een agent zich moet verantwoorden voor zijn rijgedrag tijdens zijn werk. In 2017 was een agent uit Genève de klos die een verdachte achtervolgde met ruim 130 kilometer per uur.

Volgens de rechtbank moet de snelheid in verhouding zijn met de risico’s en mag de agent niet levensgevaarlijk handelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here