PI Zwolle wil afdeling met beperkte beveiliging

0
2781
PI Zwolle wil nieuwe afdeling openen

De PI in Zwolle wil graag een afdeling met beperkte beveiliging. Op die manier wil de inrichting werkervaringsplaatsen aanbieden aan gedetineerden. Dit nieuws werd bekend tijdens een rondleiding voor ondernemers.

Mensen die veroordeeld zijn en vastzitten in de gevangenis gaan aan het werk in de arbeidszaal. Vanaf de eerste dag van hun detentie werken ze aan hun terugkeer in de samenleving. Arbeid is daarbij een belangrijke maatregel om terugval te voorkomen. Als een gedetineerde een vervolgtraject in gaat omat zijn straf er bijna op zit moet hij verkassen naar een andere gevangenis. Daarom wil de PI deze werkervaringsplekken aanbieden.

Nu is het zo dat een gedetineerde in de PI Zwolle en ook in Zwolle woont geen werk kan krijgen in de regio. Het vervolgtraject is dan in bijvoorbeeld Almelo of Veenhuizen. Daar wordt gekeken of er werk in de omgeving is.

Om te re-intergreren in de samenleving is de huidige situatie niet wenselijk. Daarom wil de PI een afdeling openen waarbij de gedetineerde overdag werkt buiten de gevangenis en de nacht doorbrengt in de gevangenis. Dit wordt een Beperkt Beveiligde Afdeling (BBA) genoemd.

Diverse ondernemers zijn enthousiast geworden over het idee en willen gedetineerden een arbeidsplaats aanbieden.

Wanneer de BBA wordt geopend is nog niet bekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here