Mobiele Surveillance

Een mobiel surveillant is breed inzetbaar en beweegt zich snel binnen zijn rayon door middel van een goed uitgeruste auto. Tot de standaarduitrusting van de mobiel surveillant behoren een telefoon, zaklamp, sleutelkluizen en een PDA. Voor dag en dauw staan ze klaar, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. Eventueel registreert de surveillant zijn aanwezigheid door RFID tags.

Je kunt een mobiel surveillant inzetten voor onder andere de volgende diensten:

  • Buitenrondes
  • Brand- en sluitrondes
  • Openingsrondes
  • Alarmopvolging
  • Vaste post/object
  • Camerabewaking
  • Surveillance
  • Andere vormen van bewaking, zoals rouwbewaking, evenementenbewaking en nachtbewaking

Buitenrondes

Tijdens de buitenrondes let de mobiel surveillant op defecte verlichting, losliggende tegels, hang- en sluitwerk, verdachte personen, pogingen tot inbraak en openstaande ramen en niet afgesloten deuren. De bevindingen na een ronde worden gerapporteerd en door middel van een handgeschreven rapport achtergelaten bij de opdrachtgever of digitaal via een PDA.

Brand- en sluitrondes

Tijdens de brand- en sluitronde let de surveillant op open ramen en niet afgesloten deuren, brandgevaarlijke situaties, geblokkeerde nooduitgangen, eventuele technische defecten aan installaties en informeert waar nodig direct een waarschuwingsadres.

Openingsrondes

Uiteraard kunnen je eigen medewerkers het gebouw openen. Maar wat als ze zich verslapen? Een mobiel surveillant is altijd paraat en altijd op tijd. Hij voert een openingsronde uit, schakelt verlichting in, opent binnendeuren en wacht op de eerste medewerker om zo het pand veilig over te dragen.

Alarmopvolging

Een melder detecteert ‘s nachts een onregelmatigheid en stuurt dit door naar een alarmcentrale. Ga je er zelf op af of laat je deze melding door een professional afhandelen? Je eigen werkzaamheden gaan immers overdag gewoon door en zelf een melding afhandelen brengt ook bepaalde risico’s met zich mee.

Een mobiel surveillant komt ter plaatse en voert een gedegen externe en interne ronde uit. Hij rapporteert zijn bevindingen in zijn rapport en informeert waar nodig direct een waarschuwingsadres. Bij een inbraak zorgt de mobiel surveillant voor het afdichten van ramen en het beperken van overige schade.