Busoverval Almere: Eis tot drie jaar cel

0
33311
Drie jaar cel voor busoverval

Het openbaar Ministerie wil dat twee mannen uit Almere drie jaar de cel in gaan voor een busoverval in hun woonplaats. Afgelopen juni wilden de mannen de Connexxion bus beroven. Vlak na deze overval werden verschillende bussen met stenen bekogeld. Het was voor de busmaatschappij reden om verschillende lijnen tijdelijk te schrappen.

Hoofdverdachte Wesley W.(23) zweeg in alle talen maar toch denkt het Openbaar Ministerie voldoende bewijs te hebben tegen de man. Vandaar dat ze willen dat man drie jaar celstraf krijgt opgelegd, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Ook moet hij nog 120 dagen de cel in voor eerder voorwaardelijk opgelegde straffen. Medeverdachte Roy O. (30) zou 2,5 jaar de cel in moeten, ook met zes maanden voorwaardelijke celstraf. Het Openbaar Ministerie eiste ook dat hij na zijn vrijlating onder elektronisch toezicht komt te staan en geen contact mag hebben met Wesley W gedurende de proeftijd.

De overval was een absoluut dieptepunt in een reeks incidenten in Almere. In april staakten de chauffeurs zelfs om op die manier meer veiligheid af te kunnen dwingen in hun bussen. Na de overval werden verschillende bussen met stenen bekogeld.

De hoofdverdachte is geen onbekende van de politie. Hij heeft inmiddels een lang strafblad opgebouwd. In het verleden heeft hij afspraken geschonden en regels aan zijn laars gelapt, de reclassering ziet dan ook geen mogelijkheid meer om de man verder te begeleiden. Hij ontkent de dader te zijn van de overval, maar is herkend op camerabeelden en er zijn belastende telefoongesprekken afgeluisterd.

Uit de beelden blijkt in ieder geval dat de overval niet meer dan tien seconden duurde. De buit stelde niks voor, de impact op de slachtoffers was des te groter. Een zwangere vrouw die ook in de bus zat heeft haar hele zwangerschap doodsangsten uitgestaan door het voorval en de buschauffeur heeft aangegeven te willen stoppen met zijn werk.

Verdachte O. was stellig. Hij zei geweld te verafschuwen en dat hij de bewuste avond gewoon thuis was. “Ik heb vijf kindjes. Ik houd me niet bezig met overvallen.” Zijn advocaat vroeg daarom vrijspraak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here