Neppassagier met bomgordel langs beveiliging luchthaven Brussel

0
2805
Neppassagier loopt door beveiliging luchthaven

Het is op luchthaven Zaventem in Brussel een neppassagier gelukt om met een bomgordel om langs de beveiliging te komen.

Het ging om een mystery passenger, iemand die wordt ingehuurd om de beveiliging te testen. In dit geval ging het om de beveiligingswerkzaamheden die door G4S worden verricht op de luchthaven. Ondanks de zwijgplicht van de neppassagier heeft hij anoniem zijn verhaal gedaan in een Belgische krant.

“De gordel zag er geloofwaardig uit, met draadjes, een ontsteker en een stof die dezelfde dichtheid had als echte explosieven.” Tijdens de fouillering op de luchthaven deed hij zich naar eigen zeggen voor als een buitenlandse reiziger die geen Nederlands sprak. Door middel van gebaren maakte hij duidelijk dat hij rugpijn had en daarom een harnas droeg. “Tot mijn grote verbazing mocht ik doorlopen.”

Volgens de man ging er die dag meer mis. “Diezelfde dag heb ik de beveiliging ook tot twee keer toe omzeild met een valse personeelsbadge en kon ik ongemerkt een mes meesmokkelen.”

Het incident ligt erg gevoelig in België. In 2016 werd er op dezelfde luchthaven een aanslag gepleegd door terroristen. Daarbij vielen zestien doden en veel gewonden. De incidenten zijn gemeld aan de Belgische minister maar die heeft nog geen concrete maatregelen afgekondigd.

De luchthaven zelf zegt niet op de hoogte te zijn van het incident. Het Directoraat-generaal Luchtvaart, de organisatie die vaak in opdracht van de Belgische overheid controles uitvoert, betwijfelt of het verhaal wel klopt. Deze instantie heeft geen enkel bewijs van het incident kunnen vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here