Defensie vaker slachtoffer cyberspionage

0
563
Defensie heeft meer last van cyberspionage

Oplichting via internet, bankrekeningen die worden gehackt en informatie dat wordt gestolen van burgers komt steeds vaker voor. Het is niet de enige groep die last heeft van online misdaad. Ook het Ministerie van Defensie heeft er last van. Steeds vaker wordt het Ministerie getroffen door digitale spionage zo schrijft minister Hennis-Plasschaert aan de kamer.

Niet alleen neemt de dreiging in omvang toe maar het wordt ook steeds agressiever en geavanceerder en steeds meer succesvol. In het rapport over de Defensie Cyber Strategie laat de minister weten dat het betreffende Ministerie elke dag digitale aanvallen vanuit het buitenland weet af te slaan. Ook toeleveranciers van Defensie hebben last van de aanvallen zo staat in het rapport.

Reden te meer voor Hennis-Plasschaert om aan te dringen op extra militaire versterking op cybergebied. Zo wordt er in de Frederikkazerne in Den Haag het Defensie Cyber Commando (DCC) opgezet. De verwachting is dat dit centrum aan het einde van 2016 in gebruik kan worden genomen.

Het nieuwe centrum wordt niet alleen in het leven geroepen ter verdediging van de aanvallen, Defensie kan van hieruit ook zelf tegenaanvallen uitvoeren. Heikel punt is het inkoopbeleid van het Ministerie wat er voor zorgt dat men maar moeizaam kan anticiperen op de technologische ontwikkelingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here