Meer beveiliging op stations

0
977
Bewapende agenten mee op Franse treinen
Thalys op station

Politie en Marechaussee gaan intensievere controles uitvoeren op stations en in internationale treinen. Dit naar aanleiding van de verijdelde aanslag waarbij een Thalys onderweg naar Parijs betrokken was.

Dick Schoof, Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, gaf tevens aan dat Nederland en België vaker samen zullen controleren in treinen. “Intensivering van de veiligheidsmaatregelen past in het huidige dreigingsbeeld, maar moet de samenleving niet ontregelen”

Het overleg over intensievere contrôles vond vorige week plaats omdat er een aanslag werd verijdeld in een Thalys die onderweg was van Amsterdam naar Parijs. Een man kon worden overmeesterd nadat hij met messen en een kalasjnikov uit het toilet kwam gerend. Bij het overleg waren minister Ard van der Steur en enkele collega’s uit 8 andere Europese landen.

De extra beveiliging moet aanslagen voorkomen en er voor zorgen dat wapens geweerd kunnen worden uit de treinen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here