Volgens toezichthouder gegevens Politie weer op orde

0
1255
Volgens toezichthouder heeft politie nu zaken op orde

Volgens de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft de Nationale Politie inmiddels voldoende maatregelen getroffen om gegevens te beschermen van personen. De AP had de Politie al twee keer gewaarschuwd omdat zaken niet op orde waren.

Vorig jaar werd de Politie al geconfronteerd met een boete van 40.000 euro. Ondanks maatregelen die werden genomen was dat volgens AP niet voldoende. Het ging om een systeem waarmee mensen en goederen in het Schengengebied werden gecontroleerd.

In november kreeg de Politie wederom een waarschuwing met een nieuwe boete in het vooruitzicht als ze de zaken niet op orde zou brengen. Eind februari verliep zou het ultimatum verlopen maar de gegevens zijn nu dus voldoende beschermd.

Sinds de invoering van nieuwe wetgeving wordt er streng gecontroleerd en toezicht gehouden op het verwerken en gebruiken van persoonsgegevens. Vaak krijgen instanties eerst een waarschuwing waarna flinke boetes kunnen volgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here