Vacature: Coördinator bestuursadviseur veiligheid

0
2981
Vacature bij de gemeente Almelo

De gemeente Almelo heeft een nieuwe vacature voor een coördinator / bestuursadviseur veiligheid. Reageren kan tot 21 maart 2017. Zie hieronder – integraal – de vacaturetekst:

Almelo is een stad met veel gezichten en met karakter. Een tikkeltje eigenzinnig en tegelijk nuchter. Die eigenschappen zoeken we ook in de mensen die bij ons komen werken. Professionals die midden in de maatschappij staan. Het belang van de stad staat namelijk voorop bij alles wat we doen. We werken van buiten naar binnen en zoeken samen met inwoners en ondernemers naar hoe we Almelo blijvend kunnen verbeteren.

Voor het teamonderdeel Integrale Veiligheid zijn we op zoek naar een enthousiaste

Coördinator/bestuursadviseur Veiligheid
36 uur per week / 1 jaar proeftijd, bij goed functioneren een vaste aanstelling

Wat ga je doen?

Je bent de eerste adviseur en rechterhand van burgemeester Arjen Gerritsen op het gebied van integrale veiligheid, bijzondere wetgeving, aanpak zware criminaliteit, handhaving, rampenbestrijding en crisisbeheersing. Jij ondersteunt hem in zijn rol als verantwoordelijke voor de openbare orde en veiligheid in Almelo en als dagelijks bestuurslid van diverse samenwerkingsverbanden zoals het politiedistrict Twente en de Veiligheidsregio Twente. Hiervoor beschik je over een feilloos inzicht in het bijbehorende krachtenveld (meerdere gemeenten, Openbaar Ministerie, politie). Voor zowel de organisatie als de belangrijkste partners in de stad en regio ben jij het eerste aanspreekpunt voor veiligheidsvraagstukken. Je bent in staat landelijke, provinciale en regionale ontwikkelingen te vertalen naar Almelo. Niet alleen door er over te adviseren, maar ook door concrete resultaten te boeken. Als ervaren professional heb je een uitstekende antenne voor risico’s, net als een scherp oog voor kansen én knelpunten. Als geen ander weet je snel te schakelen, waarbij je de verschillende bestuurlijke en ambtelijke belangen én de belangen van netwerkpartners in beeld houdt.

In deze functie weet je de veiligheidsaanpak te verankeren en te borgen, zowel bij externe partners als binnen onze eigen organisatie. Je houdt belangrijke thema’s structureel op zowel de interne agenda als op die van externen. Met kritisch opbouwend tegenspel heb je geen moeite. Je kunt beleid en uitvoering aan elkaar verbinden en houdt daarbij oog voor samenhang en integraliteit. Wanneer nieuwe of complexe thema’s of issues ontstaan, pak je die op en bedenk je daar een strategische aanpak bij.

Wat ga je concreet doen? 

 • Je adviseert de burgemeester over zaken op het gebied van openbare orde en veiligheid;
 • je vertegenwoordigt de gemeente in contacten met externe partners waaronder politie, OM, diverse verenigingen en stichtingen en andere gemeenten;
 • je neemt deel aan het platform Integrale Veiligheidszorg en bent verantwoordelijk voor de coördinatie op het terrein van integrale veiligheid;
 • je stelt veiligheidsbeleid op en verzorgt de veiligheidsparagraaf in de programmabegroting en het burgerjaarverslag;
 • je zorgt voor afstemming van beleidsuitgangspunten en casuïstiek in de zorgstructuur;
 • je bent accounthouder voor de Veiligheidsregio Twente;
 • Je bent verantwoordelijk voor een aantal projecten, waarbij je beleids- en projectplannen maakt, rapportages schrijft en zowel regisseur als uitvoerder bent, in afstemming met diverse partners, planmatig en met zicht op de financiën die beschikbaar zijn voor de uitvoering;
 • Je coördineert de samenwerking tussen betrokken collega’s en schrijft plannen van aanpak.

Ben jij onze ideale kandidaat?
Je bent een natuurlijke netwerker en werkt graag samen met anderen. Liefst in een politieke omgeving omdat jouw sterk ontwikkelde gevoel voor bestuurlijke verhoudingen dan het meest tot zijn recht komt. Je durft je kritisch op te stellen, ongeacht je gesprekspartner, en je beschikt over uitstekende adviesvaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk). Je bent communicatief sterk en overtuigend. Je wekt vertrouwen bij je gesprekspartners: van bestuurders, netwerkpartners en collega’s tot inwoners en ondernemers. Je bent analytisch sterk en hebt van nature een pragmatische houding, gericht op concrete en duurzame resultaten. Daarnaast ben je stressbestendig, secuur en flexibel – ook in je werkethos.

Functie-eisen: 

 • minimaal een WO werk- en denkniveau en een afgeronde, bij voorkeur bestuurlijk juridische HBO/WO opleiding;
 • minimaal 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie bij een gemeente;
 • aantoonbare kennis en werkervaring in advisering van het bestuur, in het bijzonder op het terrein van openbare orde en de veiligheid;
 • kennis van het beleidsveld openbare orde en veiligheid en een aantal van de betrokken beleidsvelden, alsmede van de bijbehorende maatschappelijke, bestuurlijke en ambtelijke infrastructuur, zowel stedelijk als regionaal;

Ons aanbod: een kans in Almelo
Wij bieden een uitdagende en veelzijdige functie met veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Daar hoort een passend salaris bij dat recht doet aan jouw ervaring en inzet. De functie is gewaardeerd in salarisschaal 12 (maximaal €5.384,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek). Het gaat om een tijdelijke aanstelling van één jaar, met zicht op een vaste aanstelling. De gemeente Almelo kiest bewust voor medewerkers die regie nemen over hun persoonlijke ontwikkeling. We zijn een informele organisatie en bieden goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder flexibele werktijden, thuiswerkmogelijkheden en bijvoorbeeld gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Informatie en reactie 
Wil je meer weten? Bel met Gerben van der Tang, manager Bestuurszaken, via (0546) 54 14 58.
Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Arnold Schotman, adviseur P&O, bereikbaar via (0546) 54 18 16.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here