Vacature: Adviseur Veiligheid & Risicomanagement

0
9742
NS medewerkers succesvol in aanpak tegen bedelaars

De Nederlandse Spoorwegen is voor haar locatie in Utrecht op zoek naar een Adviseur Veiligheid en Risicomanagement. Lees hieronder wat je precies gaat doen in deze functie en hoe je kunt solliciteren:

Ben jij de specialist op het gebied van risicomanagement in een technische omgeving, waardoor je risico analyses kunt uitvoeren voor alle materiele wijzigingen en daarmee de effecten en risico’s voor onze conducteurs, machinisten en reizigers achterhaald?

NS is op zoek naar een deskundig Adviseur Veiligheid & Risicomanagement. In deze rol ondersteun en adviseer je directie en management van NS Reizigers op het gebied van Spoorweg- en Arbeidsveiligheid. Onze ambitie is dat iedere reiziger en medewerker veilig en gezond thuis komt, iedere dag weer. Als Adviseur Veiligheid & Risicomanagement inspireer je mensen om veilig en gezond te werken en draag je actief bij aan het continue verbeteren van de veiligheid op het spoor- en de arbeidsomstandigheden bij NS Reizigers.

Professioneel risicomanagement is binnen NS een wezenlijk fundament. Als Adviseur Veiligheid & Risicomanagement wordt er daarom van je verwacht dat je een inhoudelijk expert bent, maar ook dat je in staat bent je visie en die van de afdeling met passie en overtuiging over te brengen. Je bent een sparringpartner en adviseur van het hoger management en de directie van NS Reizigers. Je zult vanuit de afdeling Spoorweg- en Arbeidsveiligheid voor een belangrijk deel ingezet worden voor Risico analyses op het terrein van spoorwegveiligheid voor Asset management (materieel en infra)en Service & Operations (processen rondom het rijden van treinen).

Overige werkzaamheden van de Adviseur Veiligheid met als aandachtsgebied risicomanagement zijn:

 • Je voert risico analyses zelf uit in bestaande of gewijzigde bedrijfsvoering, conform geldende procedures in het VMS;
 • Je begeleidt risico analyses die door derden worden uitgevoerd en toetst/valideert deze risico analyses;
 • Je zorgt voor vastlegging van het dossier omtrent veiligheid;
 • Je beoordeelt veiligheidsincidenten met het oog op het verbeteren/aanvullen van hazard log en risico analyse;
 • Je zorgt ervoor dat in besluiten risico’s op een professionele wijze worden meegewogen. Hierbij maak je de verbinding tussen de inhoud enerzijds en het proces en de belangen van de business anderzijds;
 • Je stimuleert en verleidt de relevante stakeholders om proactief risico’s mee te wegen in de besluitvorming;
 • Je bent een serieuze businesspartner van het management op het domein risicomanagement;
 • Je zorgt ervoor dat de risicoanalyses actueel zijn en stemt deze af met zowel de in- als externe stakeholders zoals ProRail en andere vervoerders;
 • Je draagt zorg voor inhoudelijke toetsing, officiële vrijgave, beheer en distributie van risicoanalyses die door in- dan wel externe partijen gemaakt zijn;
 • Je beheert samen met een andere collegae de hazard log, en houdt deze actueel samen met de proceseigenaren;
 • Je geeft gevraagd en ongevraagd onafhankelijk deskundig advies op het gebied van veiligheid.

Waar ben je goed in?

Voor de positie van Adviseur Veiligheid & Risicomanagement beschikt je idealiter over:

 • Minimaal een HBO opleiding afgerond in een technische of veiligheidskundige richting (HVK of MoSHE);
 • Aantoonbaar inhoudelijke kennis van- en ervaring met risicomanagement en daarbij gebruikte methoden;
 • Werkervaring op het gebied van risicomanagement in een technische omgeving;
 • Je hebt goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Je hebt goede analytische en communicatieve vaardigheden.

Om succesvol te zijn als Adviseur Veiligheid & Risicomanagement ben je een stevige en betrouwbare gesprekspartner die verbindingen tot stand brengt. Vanuit deze verbindingen realiseer je duurzame veranderingen en ben je in staat mensen tot nadenken te zetten en ze in beweging te krijgen op het gebied van veiligheid. Daarnaast ben je in staat complexe processen te doorgronden en vanuit dit inzicht te verbeteren. Je werkt planmatig en gestructureerd en bent accuraat. We verwachten dat je geen concessies doet op het gebied van veiligheid. Dit betekent dat je een onafhankelijke positie in neemt, je daarbij altijd kiest voor veiligheid en met je eigen gedrag de toon zet. Je bent doortastend en laat je niet snel uit het veld slaan.

Hier ga je werken

Wij werken aan de best mogelijke dienstverlening aan onze klanten, omdat we willen bijdragen aan mobiliteit, vitaliteit en leefbaarheid. Dat vraagt om continue afstemming van alle mensen, middelen, activiteiten en techniek die daarbij betrokken zijn. Bij NS Service & Operatie (S&O) hebben we op dat terrein een hoofdrol. Wij zijn het gezicht van NS en brengen dagelijks ruim 1 miljoen mensen naar hun bestemming; of dat nu werk, koopavond, oma, museum, strand of school is.

We spelen een belangrijke rol in de mobiliteit van Nederland en het aantal treinreizigers is continue groeiende, ook buiten Nederland. NS heeft als missie telkens meer reizigers, veilig, op tijd en comfortabel te vervoeren via aantrekkelijke en multifunctionele stations. De circa 30.000 medewerkers van NS, van machinist en conducteur tot aan de managers en marketeers op kantoor, dragen dagelijks bij aan een optimale beleving van de reis van de klant.

De afdeling bestaat uit een manager en dertig betrokken en bevlogen veiligheidsprofessionals die samen vanuit hun passie voor veiligheid een bijdrage willen leveren aan de doelstelling van NS Reizigers en de verdere professionalisering van het onderwerp veiligheid.

Vind je dit interessant?

Werken bij NS betekent werken in een dynamische omgeving met veel ruimte voor je eigen ontwikkeling en eigen initiatief. NS kent zeer goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een 36-urige werkweek, een Trein Vrij Abonnement, 3% eindejaarsbonus en een uitstekende pensioenregeling. Het salaris voor deze functie is ingeschaald in salarisgroep 60 en bedraagt maximaal € 4.861,- per maand afhankelijk van opleiding, kennis en werkervaring.

Heb je interesse in deze vacature? Reageren kan uitsluitend via de solliciteerbutton op deze pagina. Vul het online sollicitatieformulier volledig in en upload je CV en motivatiebrief. Je kunt je sollicitatie richten aan Ronald Bleeker. Zolang de vacature gepubliceerd staat is deze vacant en is het mogelijk te solliciteren. In het geval dat er geen sluitingsdatum bij de vacature vermeld staat, sluiten we de vacature op het moment dat er voldoende kandidaten zijn. Je sollicitatie is in goede orde ontvangen als je na het solliciteren een automatische ontvangstbevestiging via e-mail ontvangen hebt. We streven ernaar binnen twee weken bericht te geven over de voortgang. Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op met het Secretariaat van de afdeling Recruitment via 030 235 3646.

Een achtergrondonderzoek maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here