Halbe Zijlstra (VVD) vindt dat vervanger VAR niet goed werkt.

0
889
Halbe Zijlstra

VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra vindt dat de vervanger van de VAR verklaring niet goed werkt. De wet is bedoeld om onderscheid te maken tussen mensen die verkapt in loondienst zijn en echte zzp-ers.

“Er is veel ruis en onzekerheid bij ondernemers. Zolang die onduidelijkheid er is, mogen er geen boetes worden uitgedeeld aan ondernemers”, aldus Zijlstra. Hij zei dit op een bijeenkomst van ondernemersorganisatie ONL.

Hij wil dan ook dat de nieuwe wet op korte termijn beter gaat werken. Lukt dat niet dan mag de regeling van de bewindsman weer van tafel en kan er weer met de VAR verklaring gewerkt worden. Zijlstra laat weten dat hij zijn mening inmiddels per brief heeft gedeeld met staatssecretaris Wiebes. Die liet eerder weten dat de nieuwe wet prima werkt.

De VAR verklaring is in mei van dit jaar vervangen door modelovereenkomsten per sector. De nieuwe regels moeten duidelijker maken wie echt zelfstandig is en wie eigenlijk in loondienst werkt. Bedrijven en zzp-ers krijgen tot volgend jaar om met elkaar in gesprek te gaan en een contract op te maken. Als ze niet aan de regels voldoen kunnen er hoge boetes worden opgelegd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here