Kamer wil opheldering over veiligheid reactor Petten

0
2519
Tweede kamer wil opheldering over situatie kernreactor in Petten

Verschillende partijen in de Tweede Kamer willen zo snel mogelijk opheldering over de veiligheid van de kernreactor in Petten. Er doken berichten op in de media dat de veiligheid niet meer gewaarborgd kon worden. De ChristenUnie wil de onderste steen boven hebben.

De NOS begon met de berichtgeving waarover in de Kamer nu zorgen zijn ontstaan. De nieuwsdienst had documenten ontvangen waaruit zou blijken dat er financiële druk op de exploitant van de reactor zou liggen. Die druk zou inmiddels zo ver zijn opgelopen waardoor commerciële doelen voorrang hebben gekregen. Het veiligheidsbeleid bij de reactor zou niet meer leidend zijn.

Het bedrijf ontkent tegenover de NOS geeft toe dat er financiële problemen zijn maar ontkent dat daardoor de veiligheid in het geding komt.

De kritiek vanuit de politieke partijen is niet van de lucht. Stientje van Veldhoven (D66): Minister Schultz en minister Henk Kamp moeten nu echt in actie komen. Er moet een grondige doorlichting van het bedrijf plaatsvinden. Liesbeth van Tongeren van Groenlinks wil dat minister Schultz uitleg gaat geven in de kamer. Jan Vos (PVDA) wil dat er een onafhankelijk veiligheidsonderzoek komt naar de situatie in Petten. Ook de VVD zou het verzoek om een debat steunen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here