Echtpaar verdiende tonnen door omsmelten gestolen sieraden

0
895
Medewerker aangeklaagd om smokkelen goud

Een echtpaar uit Nieuwegein heeft jarenlang tonnen verdiend met de handel in omgesmolten sieraden. In de woning van de twee stonden smeltovens waarmee de sieraden tot goudstaven werden verwerkt.

Door puur toeval liepen ze tegen de lamp toen hun zoon werd opgepakt wegens een roofoverval in Duitsland. Er werd een huiszoeking gedaan bij zijn ouders waarop de smeltovens en de sieraden werden ontdekt. Er lagen 123 ringen, 50 kettingen, 62 oorbellen en 61 hangers klaar om omgesmolten te worden.

De man van 47 en zijn vrouw van 44 hadden in hun geboorteland Serviƫ een bedrijf opgezet waar de staven werden verkocht. De grote goudstaven boden ze aan bij de Duitse firma Hafner die er kleinere en beter verhandelbare staven van maakte. Uit de administratie van het bedrijf bleek dat er door het stel voor ruim twee ton aan goud verkocht was.

In totaal verdienden ze ruim een half miljoen euro met de handel in het gestolen goud. Ook ontvingen ze elke maand een uitkering van de gemeente die overigens direct werd stopgezet na de vondst.

Volgens het stel is er niets aan de hand en gaat het om goud wat al lang in bezit is van de familie. Op 16 oktober moeten de twee voor de rechter verschijnen om een verklaring te geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here