Politici woedend over filmpjes straathyena’s

0
901
Politici woedend om instagram account

Een grote meerderheid van de politici wil dat er hard wordt opgetreden tegen de Straathyena’s, een Instagram account waarop filmpjes te zien zijn waarin vandalen te keer gaan. Minister van der Steur noemt het zelfs “schandalig”.

Bijna alle politieke partijen zijn het er wel over eens, deze terreur moet worden aangepakt. De VVD wil dat het Openbaar Ministerie en het Ministerie Veiligheid en Justitie samen gaan kijken of het platform aangepakt kan worden. “Moedwillig vernielen puur om vermaak is al erg genoeg. Maar er genoegen in scheppen dat te publiceren en vernielingen daarmee zelfs te stimuleren, moeten we aanpakken als dat kan” aldus Kamerlid van Oosten. Zijn collega van de PVDA, Marcouch, heeft precies dezelfde mening en vindt ook dat er hard moet worden opgetreden.

CDA-Kamerlid van Toorenburg vindt het “belachelijk dat vandalen dit podium voor geweld geboden wordt”. Ze wil dan ook dat de minister gaat onderzoeken of het account aangepakt kan worden.

Op het Instagram account van de Straathyena’s zijn filmpjes te zien van jongeren uit het hele land waarin dingen worden vernield. Autoramen worden met hamers ingeslagen, goederen worden opgeblazen of in brand gestoken en brommers en fietsen worden het water ingereden. Vaak gaan de vernielingen gepaard met de strijdkreet :straathyena’s!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here