Drugshandel incasseert groot verlies door politie

0
900
drugshandel incasseert groot verlies door inval politie

Een succesvolle actie van de politie heeft ervoor gezorgd dat de grootschalige drugshandel een flinke klap te verduren kreeg. Op maandag doorzocht de politie nog eens zeven panden in Vlaardingen, Rotterdam en Rhoon. Tijdens deze doorzoeking zijn twee verdachten aangehouden door de politie. in het kader van het onderzoek wil de politie de identiteit van deze twee verdachten nog niet bekend maken.

Centraal in het lopende onderzoek staat AFE Transport wat volgens de politie verantwoordelijk kan worden gehouden voor de import van honderden kilo’s cocaïne. Er zijn inmiddels al elf vrachtwagens van de onderneming in beslag genomen voor verder onderzoek. De cocaïne werd uit Engeland ingevoerd naar Nederland.

Volgens een woordvoerder van de politie begon men al met het onderzoek in september 2015. Afgelopen april werd in een bedrijfspand in Den Haag al 500 kilo cocaïne in beslag genomen. Tijdens deze inval konden negen verdachten worden aangehouden, waaronder de twee eigenaren van het gebouw. De 500 kilo drugs, die een straatwaarde hebben van 16 miljoen euro, zaten verstopt in een dubbele bodem van een container.

Bij de acties waren ruim tachtig agenten betrokken en ook een eenheid van de Koninklijke Landmacht deed mee. Deze eenheid is gespecialiseerd in het zoeken naar verborgen ruimtes in onder andere containers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here