Buurtonderzoek makkelijker door App van politie

0
1155
Grootverdieners politie toegenomen

Een buurtonderzoek houden is voor de politie vaak een tijdrovend karwei. Vaak zijn mensen niet thuis en moeten de dienders verschillende keren langs om informatie in te kunnen winnen. Daarom komt de politie nu met een eigen ontwikkelde app die dit een stuk makkelijker moet maken.

Rechercheur Adriaan Proos kwam op het idee om een eigen app te laten ontwikkelen. Rechercheurs moeten vaak langs de deuren in verband met buurtonderzoek en hebben vaak te maken met mensen die niet thuis zijn. Dat komt tientallen keren per dag voor in Nederland. Om minder tijd verloren te laten gaan kunnen burgers de app installeren en na een incident ontvangt men een pushmelding op hun smartphone. Wie iets van het incident heeft gezien of er meer van weet kan op de pushmelding reageren. Als men niets heeft gezien hoeft de politie niet langs te komen. Wie wel iets heeft gezien kan via de app een tijdstip aangeven waarop de politie langs kan komen.

De proef met de app begint dit jaar in Amsterdam-West. Als de proef goed verloopt zal de app ingevoerd worden in de rest van Nederland. De verwachting van de politie is in ieder geval dat ze dankzij de app veel vaker buurtonderzoek kunnen doen dan nu het geval is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here