Voorlopig geen beperking wapenbezit in VS

0
850
Voorlopig geen wijziging in wapenbezit

Door het bloedbad in nachtclub Pulse in Orlando heeft de Senaat geprobeerd om het wapenbezit te kunnen beperken. Helaas is dit niet gelukt, in totaal sneuvelden vier wetsvoorstellen in de Senaat, twee van de Democraten en twee van de Republikeinen. Door velen werd er al vanuit gegaan dat de voorstellen het niet zouden halen. Voorlopig zal er dus niets veranderen in het kunnen aanschaffen en in bezit kunnen hebben van een wapen.

De ingediende voorstellen moesten er onder meer voor zorgen dat terroristen niet legaal aan wapens kunnen komen. Helaas haalde geen van de vier voorstellen de benodigde zestig van de honderd stemmen. De voorstellen van de Democraten werden gezien als te beperkend en die van de Republikeinen als te zwak.

Op 12 juni schoot Omar Mateen 49 mensen dood en raakten 53 mensen gewond. Hij wist de politie 3 uur lang van zich af te slaan maar werd uiteindelijk doodgeschoten. Hij belde eerst zelf met het alarmnummer en vertelde de centralist dat hij lid was van de Islamitische Staat.

De FBI had eerder al een onderzoek ingesteld naar de man en wisten dat hij een van de honderden volgers was van de Islamitische Staat. Volgens zijn vader is hij tot zijn daad gekomen toen hij twee mannen op straat zag zoenen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here