Toezicht op patiënt door camera’s

0
1101
toezicht op patiënt door camera's

Verpleeg- en verzorgingstehuis Sophieke in Wassenaar werkt sinds kort met het Smartercare systeem van SmarterVision uit Assen. Het nieuwe systeem is geïnstalleerd door Telematch en werkt met camera’s die ook bij weinig licht uitstekende beeldkwaliteit bieden. Door toezicht te houden met camera’s krijgt de patiënt onder andere een betere nachtrust.

Het Smartercare systeem geeft bruikbare informatie over de fysieke toestand van een patiënt waarbij de privacy uiteraard gewaarborgd blijft. Bij bepaalde gebeurtenissen in de betreffende kamer genereert de software een alarmmelding die wordt doorgegeven aan het verplegend personeel. Die kunnen vervolgens inloggen op een smartphone of tablet en meekijken in de kamer. De beelden van de cliënt zijn volledig geanonimiseerd. Met het systeem behoren preventieve rondes tijdens nachtdiensten tot het verleden en wordt de nachtrust van een patiënt minder verstoord.

Normaal gesproken controleert verplegend personeel een paar keer per nacht of alles in orde is met patiënten. Met het Smartercare systeem zijn deze preventieve rondes in principe overbodig door het cameratoezicht. De software bekijkt continue of er onregelmatigheden zijn in de kamer, bijvoorbeeld een patiënt die uit bed valt, rondloopt of de kamer uit gaat. Op basis hiervan stuurt de software een melding naar een verpleegkundige. Die kan vervolgens inloggen op een smartphone of tablet en ziet een korte geanonimiseerde videoclip van hetgeen gebeurde. In de videoclip worden de persoonlijke karakteristieken onherkenbaar weergegeven voor optimale privacy van de patiënt. Door dit systeem kan verplegend personeel efficiënter werken.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here