Mastercard introduceert met vingerafdruk beveiligde betaalkaart

0
1567
Extra beveiligde betaalkaart door vingerafdruk

Mastercard introduceert een nieuwe biometrische betaalkaart met vingerafdruk beveiliging. De vingerafdrukscanner geeft een extra veiligheid bij betalingen. Alleen de eigenaar kan hierdoor betalingen doen met de betreffende kaart.

De komende maanden wordt de kaart getest in Europa en Azië. Mastercard hoopt het gebruik van de nieuwe kaart dit jaar nog uit te rollen. In Zuid-Afrika wordt de technologie al getest bij supermarkt retailer ‘Pick n Pay’ en ‘Absa Bank’.

Bij registratie voor een biometrische kaart wordt je vingerafdruk afgenomen. Dit wordt bewaard op je kaart in een digitaal sjabloon. Om met de kaart te betalen, moet de kaarthouder zich identificeren met een vingerafdruk.  De kaart werkt net als elke andere kaart als er afgerekend wordt in de winkel. Wanneer de duim op de sensor overeenkomt met de afdruk op de kaart, wordt de transactie goedgekeurd. Makkelijk en veilig, aldus Mastercard.

Vandaag de dag wordt er al gebruik gemaakt van vingerafdrukscantechnologie bij mobiele betalingen. ‘Consumenten ervaren steeds meer gemak en de beveiliging van biometrie,’ zegt Ajay Bhalla, President, Global Enterprise Risk & Security van Mastercard. ‘Of het nu gaat om het ontgrendelen van de smartphone of om online werken, de vingerafdruk maakt het extra veilig. Het is niet iets wat overgenomen of gedupliceerd kan worden.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here