Man met bomgordel aangehouden in Brussel

0
1017
Man met bomgordel aangehouden in Brussel

Dinsdagochtend is in Brussel een man aangehouden door de politie omdat hij op straat rondliep met een bomgordel. Na onderzoek bleek dat de gordel geen explosieven bevatte, de man die de gordel droeg heeft zelf de politie gebeld. Er wordt nu onderzocht of het om een fantast gaat die zocht naar aandacht.

Premier Charles Michel zegt dat de situatie nu onder controle is en dat de veiligheidsdiensten extreem waakzaam blijven. Meer info wil Michel tijdens het verlaten van het federale crisiscentrum niet geven.

Volgens het crisiscentrum blijft het dreigingsniveau gehandhaafd op niveau drie. Rondom het winkelcentrum waar de man werd aangehouden werden straten afgezet, inmiddels zijn de meeste weer vrijgegeven. Een aantal winkels blijft op last van de politie nog wel gesloten.

Vorige week werd bekend dat winkelcentrum City2 een van de mogelijke doelwitten was voor een aanslag door terroristen. Het pand lag naast een drukbezocht McDonalds filiaal en een politiebureau. De groep Islamitische Staat had opgeroepen om tijdens de ramadan slachtoffers te maken in Europa. Ondanks de oproep werd het dreigingsniveau in Brussel niet verhoogd.

Door de dreiging bij City2 vroeg verzekeringsmaatschappij AG Insurance haar personeel om het winkelcentrum te mijden. Het kantoor van AG Insurance ligt op amper 50 meter van City2.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here