Klappen voor portier in Vlissingen

0
899
Te makkelijk aangifte door beveiliger leidt tot vrijspraak

Een man van 25 jaar uit Middelburg kon door de politie worden aangehouden nadat hij een portier van een horecagelegenheid had bedreigd en mishandeld. De portier had de man de toegang geweigerd waarna er een woordenwisseling ontstond. Dit liep uit op een handgemeen tussen de portier en de man uit Middelburg waarbij de portier enkele rake klappen moest incasseren.

Toen opgeroepen agenten de man wilden aanhouden begonnen omstanders zich ook met de situatie te bemoeien. Agenten moesten hun wapenstok gebruiken om de menigte op afstand te kunnen houden. De Middelburger kon worden opgepakt en afgevoerd naar het bureau om te worden verhoord. De portier heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Onlangs deed een rechter een opmerkelijke uitspraak. Hij stelde dat een portier of uitsmijter gepast geweld mag gebruiken. Hij moet af en toe geweld toepassen om mensen op een snelle manier uit een horecagelegenheid te kunnen verwijderen en de rechter heeft hier dus begrip voor. Of dit een precedent schept voor andere beveiligers moet nog blijken, ook zij staan immers veelvuldig in contact met mensen en moeten ook wel eens gepast geweld gebruiken om een bezoeker te kunnen verwijderen van een evenement of om verdere escalatie te voorkomen.

Werd mishandeling vroeger veelal afgedaan met een geldboete, tegenwoordig legt de rechter ook vaak een taakstraf op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here