Rabobank neemt vergaande maatregelen tegen plofkraken

0
1331
Inzet beveiligers tegen plofkraken

De Rabobank gaat ervoor zorgen dat zijn geldautomaten nog beter worden beveiligd tegen plofkraken. Per locatie zullen de maatregelen verschillen, in een aantal gevallen zullen de automaten verdwijnen.

De bank heeft in heel Nederland ongeveer tweeduizend geldautomaten, vorig jaar was de instelling 21 keer het doelwit van een kraak met zware explosieven. Dit jaar zijn er al 18 plofkraken gepleegd, allemaal vergelijkbaar met de zaken van een jaar eerder.

In Vinkel stortte een vestiging goeddeels in na een plofkraak. De bewoners die boven de bank woonden kwamen met de schrik vrij en hadden een engeltje op hun schouder. De ravage was enorm. Daarom zijn ook veel maatregelen die de Rabobank nu neemt gericht op de veiligheid van de mensen die in de buurt van een geldautomaat wonen.

Zo wordt de constructie van veel panden waar geldautomaten inzitten bekeken. Er komt een speciaal meldpunt waar omwonenden die zich zorgen maken kunnen melden. Bij het meldpunt kunnen ze hun verhaal kwijt. Aangescherpte maatregelen kunnen er ook voor zorgen dat sommige locaties ”s nachts dichtgaan. Het gaat om vestigingen waar in die uren weinig gebruik van een geldautomaat wordt gemaakt.

Als er onvoldoende duidelijkheid is over de constructie van het gebouw waar de automaat in is gemonteerd wordt deze direct gesloten.

De automaten krijgen verder zichtbare en onzichtbare extra beveiliging, maar logischerwijs wil de Rabobank daar verder weinig over zeggen. De bank adviseert mensen om de website in de gaten te houden om te kijken of er iets verandert in de beschikbaarheid van de geldautomaten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here