Aanwijzingen mogelijke aanslag Brussel zorgt voor extra bewaking

0
967
Aanwijzingen voor nieuwe aanslag in Brussel

De Belgische autoriteiten hebben aanwijzingen ontvangen dat er mogelijk een nieuwe aanslag gepleegd zal worden in Brussel tijdens de Ramadan periode. Daarom is er extra veiligheidspersoneel zoals agenten en militairen aanwezig bij scholen, ziekenhuizen en overheidsinstellingen.

Sinds de aanslagen van 22 maart kregen bijvoorbeeld alle militairen al mee om op straat extra waakzaam te zijn. Volgens de nieuw binnengekomen informatie zouden bijvoorbeeld terrassen een potentieel doelwit kunnen zijn door de EK wedstrijden. Ook scholen en ziekenhuizen lopen kans om slachtoffer te worden van een aanslag tijdens de ramadan periode die nog loopt tot en met 5 juli.

Ondanks de extra aanwijzingen is er niet overgegaan tot een verhoogd dreigingsniveau, dat blijft op niveau 3. Niveau 4 wordt pas ingesteld als er sprake is van een concreet tijdstip en een specifiek aangewezen locatie voor een aanslag. Niveau 4 instellen zou ook betekenen dat het gehele openbare leven in Brussel geheel op slot gaat net zoals tijdens de aanslag van 22 maart. Dat betekent dat scholen gesloten zijn, wegen worden afgesloten en het openbaar vervoer wordt stilgelegd.

In Nederland is het dreigingsniveau substantieel. Dit niveau is ingesteld sinds maart 2013. Het geeft aan dat de kans op een aanslag in Nederland reƫel kan worden geacht maar dat er geen concrete aanwijzingen zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here