Orlando killer werkte als beveiliger

0
916
Orlando killer werkte voor G4S

De 29 jarige Omar Mateen die afgelopen zondag 50 mensen doodschoot en ruim 53 mensen wist te verwonden werkte voor beveiligingsbedrijf G4S. Ook droeg hij voor zijn werk een wapen. Dat maakte zijn werkgever zondag bekend.

Volgens een woordvoerder van het bedrijf werkte hij als gewapende beveiliger sinds 2007 voor de onderneming. G4S probeert nu te achterhalen of de gebruikte wapens ook van het bedrijf afkomstig zijn maar zegt direct dat ze afhankelijk zijn van wat de politie openbaar maakt.

In een opgestelde verklaring meldt de directeur van de Noord-Amerikaanse afdeling van G4S , John Kenning, dat ze alle medewerking zullen verlenen aan het onderzoek wat de FBI heeft ingesteld. Kenning zegt geschokt en verdrietig te zijn over de gebeurtenissen in Orlando. De FBI opende al tweemaal eerder een onderzoek naar de handel en wandel van Omar Mateen. De dienst verdacht Mateen er van aanhanger te zijn van de terroristische beweging Islamitische Staat (IS)

Uit de dossiers blijkt dat Mateen over de juiste papieren beschikte om aan de slag te mogen als beveiliger in de staat Florida. Zijn ex-vrouw, die na een kort huwelijk weer van hem scheidde, zei dat Mateen altijd graag politieagent had willen worden. Ze gaf geen reden op waarom Mateen niet bij de politie is gaan werken.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here