Man aangehouden na mishandelen en bedreigen van agenten

0
858
Alerte beveiliger zorgt voor aanhouding.

Afgelopen zaterdag werd een 38 jarige man uit Koog aan de Zaan aangehouden door de politie voor onder meer het bedreigen, beledigen en mishandelen van politieagenten.

Bij recreatieterrein Het Hilgelo in Winterswijk was een evenement gaande. De politie werd getipt dat er mogelijk drugs zou worden gedeald op het terrein. De aanwezige beveiligers konden de agenten van een signalement voorzien en even later kon de man staande worden gehouden.

Het gesprek verliep in eerste instantie probleemloos, maar de verdachte gedroeg zich steeds vervelender. Hierop sommeerden de agenten de man om zich te legitimeren, dit weigerde hij en wilde weglopen. Toen een van de agenten hem wilde vastpakken ging hij direct vol in de aanval. Hij pakte een golfstick uit zijn tas en zwaaide daarmee rond waardoor een agente de stick tegen haar hoofd kreeg. Een andere agent kreeg een aantal trappen van de verdachte. Hierop werd besloten om pepperspray te gebruiken, de man reageerde daarop door de golfstick richting een van de agenten te gooien en hard weg te lopen.

Ingeseinde politiebikers konden de verdachte tegen de grond werken en alsnog aanhouden. Ook geboeid en in een politieauto gezet bleef de man vervelend gedrag vertonen. Hij bleef agenten beledigen en begon te spugen. Hij wilde nog steeds zijn legitimatie niet laten zien. Na fouillering troffen de agenten een autosleutel aan en na een kleine zoektocht kon de auto van de verdachte worden gevonden. In de auto lag een id-bewijs en op die manier kon toch de identiteit van de man worden vastgesteld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here