School in Zwolle krijgt kluis met examens niet open

0
1144
School krijgt kluis niet open

Examen moeten doen; geen enkele leerling ontkomt er aan en het is altijd spannend. De leerlingen van de Thorbecke Scholengemeenschap in Zwolle werd het tijdens een examendag extra moeilijk gemaakt. De kluis, met daarin de examens, wilde niet meer open. Zelfs met de goede cijfercode weigerde het slot dienst en docenten van de school konden niets anders dan een bedrijf in te schakelen om de kluis open te snijden. Een IJzerhandel uit de stad zelf is ter plaatse gekomen om de kluis open te snijden. Dat lukte in recordtijd waarna de examens alsnog uitgedeeld konden worden.

Uiteindelijk konden de 71 vwo en 38 vmbo leerlingen met 35 minuten vertraging alsnog aan het examen beginnen. Vervelend en stressvol natuurlijk, omdat helemaal niet duidelijk was hoe lang het ging duren en of het examen uiteindelijk wel door kon gaan. Ze moesten allemaal wachten in de gymzaal, waar het examen zou worden afgenomen.

De Onderwijsinspectie had gelukkig begrip voor het ongemak. Wel werd als voorwaarde gesteld dat de leerlingen tot het moment dat het examen zou beginnen steeds in de gaten zouden worden gehouden. Ook de examens die nog moesten worden gemaakt dienden continue in de gaten te worden gehouden door docenten totdat er een nieuwe kluis werd geleverd.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here