Fors meer verkeersboetes in 2016

0
1010
fors meer bekeuringen uitgeschreven in 2016

Er zijn door de politie fors meer verkeersboetes uitgedeeld. In de eerste vier maanden van 2016 werden er al 500.000 meer boetes uitgeschreven dan in dezelfde periode het jaar ervoor. Dat is een stijging van ruim 19 procent. In totaal zijn er ruim drie miljoen bekeuringen uitgeschreven. De meeste bekeuringen werden uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid.

Een deel van de stijging kan worden toegerekend aan het opnieuw aanzetten van de trajectcontroles. Zo staat sinds 1 februari de trajectcontrole op de A4 bij Hoofddorp weer aan en later die maand werd de trajectcontrole op de A20 bij Rotterdam ook weer ingeschakeld.

Het einde lijkt nog niet in zicht, op de A12 bij Utrecht dienen automobilisten ook extra op de snelheidsmeter te letten. Vanaf 30 mei gaan de trajectcontroles in westelijke richting opnieuw werken en krijgen bestuurders die te hard rijden automatisch een bekeuring thuisgestuurd.

Begin 2016 werden de boetebedragen opnieuw verhoogd, ook gingen de administratiekosten omhoog van 6 naar 9 euro, een stijging van 28 procent. Snelheidsovertredingen werden een aantal euro’s duurder ten opzichte van 2015 en door bijvoorbeeld rijden door rood kost 230 euro.

Maar ook bestuurders die keurig rijgedrag vertonen kunnen een forse boete krijgen als ze rijden met ondeugdelijke banden (140 tot 470 euro) een te zwaar beladen auto (140 tot 470 euro) of rondrijden met een defecte uitlaat (140 euro)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here