Camera’s helpen bij opsporing duizenden gestolen auto’s

0
993
Flitscamera

Duizenden gestolen auto’s zijn er opgespoord: met camera’s die kentekens herkennen en parkeer- en snelheidscamera’s. De overheid en verzekeraars zetten deze slimme camera’s  in om gestolen auto’s op te sporen.

Afgelopen drie jaar zorgde dit bij de verzekeraars voor het terugvinden van 542 gestolen auto’s, met een waarde van ruim 3 miljoen euro. Zij zetten vooral scanapparatuur in, waarmee zij gestolen auto’s vinden. Een eigenaar uit het Gooi was erg blij zijn auto op deze manier terug te zien: ‘Wat is het een ellende als je auto wordt gestolen. De auto was niet verzekerd tegen diefstal.’

Ook de camera’s boven de snelweg worden gebruikt. Vorig jaar ‘betrapte’ het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) bij het analyseren van geflitste auto’s 21.000 voertuigen waarvan het kenteken niet klopte. Geschat wordt dat hiervan enkele duizenden auto’s gestolen zijn.

De parkeerwachters van de gemeente Amsterdam gebruiken ook de scanapparatuur. Het valt hen soms op dat auto’s blijven staan, ook al hebben zij deze al veel eerder gezien. Met deze proef hebben zij in de afgelopen negen weken al negen gestolen auto’s ontdekt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here