Verscherpte en extra beveiliging TT Assen

0
1030
Verscherpte maatregelen bij TT Assen

Komende vrijdag gaat het TT Assen festival weer van start. Dit jaar gaat dat gepaard met verscherpte veiligheidsmaatregelen. Zo zullen er blokkades op wegen worden geplaatst om terreuraanslagen met voertuigen tegen te gaan en wordt er streng gecontroleerd op wat bezoekers allemaal meenemen.

De blokkades op de wegen bestaan onder andere uit chicanes die er voor zorgen dat verkeer af moet remmen. Ook voorkomen chicanes dat voertuigen het publiek in kunnen rijden. De burgemeester van Assen, Marco Out, zegt met alles rekening te hebben gehouden, ook met een terroristische aanslag. De maatregelen zijn genomen in overleg met de politie, Openbaar Ministerie en de gemeente.

Door het evenement komen er 70.000 bezoekers richting Assen. Een groot deel trekt ’s avonds de stad in om verder feest te vieren.

Politie let samen met particuliere beveiligers goed op het publiek. Ze zorgen er samen voor dat bezoekers geen glas meenemen. Bij andere festivals heeft glas voor ernstige verwondingen gezorgd.

Een 100% controle is volgens de burgemeester niet mogelijk, maar bij twijfel zullen de beveiligers vragen of ze ook in tassen mogen kijken. Het glasverbod wordt door middel van grote posters en flyers kenbaar gemaakt aan het publiek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here