Abortuskliniek krijgt extra beveiliging na vernielingen

0
904
Abortuskliniek krijgt extra beveiliging na vernielingen

Een abortuskliniek in Houten is onlangs al drie keer beklad met hatelijke teksten en is er purschuim op de muren gespoten. De gemeente heeft daarom extra beveiligingsmaatregelen aangekondigd om herhaling te voorkomen. Er zijn camerabeelden waar de verdachten op staan, maar dat heeft volgens de politie nog niet geleidt tot aanhoudingen. Het onderzoek is nog in volle gang, men verzoekt iedereen die tips heeft om contact op te nemen met de politie.

D66 nam het voortouw in de extra maatregelen. Schriftelijk heeft de partij het college gevraagd extra bewaking te bieden aan de cliënten en de medewerkers. Zoals gemeld werd het gebouw al drie keer beklad met purschuim en grievende teksten. Concreet is niet bekend of de vernielingen het werk zijn van een organisatie of dat één persoon verantwoordelijk is. De camerabeelden laten in ieder geval zien dat het gaat om meerdere verdachten.

De gemeente wil niet vertellen wat voor maatregelen er zijn genomen “om het effect niet teniet te doen.”

De kliniek is omstreden onder christelijke organisaties. Die willen namelijk een verbod op abortus en willen dan ook dat de kliniek wordt gesloten. Diverse protesten die ze hebben gehouden hebben echter niet tot sluiting of verandering van beleid gezorgd. Ook ligt het erg gevoelig dat de kliniek naast een gereformeerde kerk staat.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here