Overvallen op cafetaria’s gedaald

0
909
Overvallen gedaald bij cafetaria's

Goed nieuws voor de patatbakkers in Nederland. Het aantal overvallen op hun zaken is gedaald. De cijfers in het eerste kwartaal van 2016 laten een daling zien. In totaal werden er 17 overvallen minder gepleegd. Het ging om 21 overvallen tegenover 38 een jaar eerder. Dit bleek uit cijfers van het team Landelijke Overval Coördinatie van de politie aldus de Koninklijke Horeca Nederland.

De KHN werkt samen met de politie om er voor te zorgen dat de veiligheid in onder andere cafetaria’s vergroot kan worden. Zo werd de campagne Veilige Horeca ingezet om extra bewustwording voor veiligheid in de horeca te creëren. Veel ondernemers binnen de horeca hebben al extra preventieve maatregelen genomen om criminaliteit tegen te gaan. Op deze manier wordt de horeca veiliger voor werknemers, werkgevers en uiteraard de gasten.

Ook is het mogelijk om een gratis veiligheidsscan aan te vragen via www.veiligondernemenbeginthier.nl Voorheen kon via het CCV ook subsidie aangevraagd worden op beveiligingsproducten. Dat is helaas niet meer mogelijk.

Het CCV is een onafhankelijke stichting die partijen in het veiligheidsdomein en professionals binnen het veiligheidswezen helpt om Nederland veiliger en leefbaarder te maken. Door middel van kennis, voorlichtingsmateriaal, instrumenten en advies probeert de stichting veilig werken, veilig wonen en veilig leven mogelijk te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here