Tien vergunningen ingetrokken door Justis

0
872
Te makkelijk aangifte door beveiliger leidt tot vrijspraak

De dienst Justis regelt onder andere de beoordeling en toekenning van ND nummers voor beveiligingsbedrijven. Uit de laatste cijfers van de organisatie blijkt dat in het afgelopen jaar tien keer een vergunning is ingetrokken. Aan negen vergunninghouders werd een boete opgelegd die varieerde van 500 euro tot 4000 euro. Boetes kunnen worden opgelegd als men zonder toestemming toch werkzaamheden verricht, aanwijzingen van de politie niet opvolgt of voor het niet aanmelden van beveiligingswerkzaamheden.

In één geval was er sprake van recidive van de betreffende overtreding en werd door Justis de vergunning ingetrokken. Er werden in totaal zes waarschuwingen gegeven voor het ontbreken van een geldige legitimatie of het niet aanmelden van beveiligingswerkzaamheden.

De negen opgelegde boetes zijn overigens een verbetering ten opzichte van het jaar 2014 toen er elf boetes werden uitgedeeld. In 2013 werden er in totaal 23 boetes opgelegd. Oorzaken waren toen beveiligers die aan het werk waren zonder een geldige legitimatie, werken zonder uniform terwijl daar geen ontheffing voor was verleend door de korpschef of omdat er helemaal geen toestemming was gegeven voor het verrichten van werkzaamheden.

Ook worden vergunningen ingetrokken als blijkt dat er sprake is van antecedenten of als een vergunninghouder zich schuldig maakt aan meerdere overtredingen. Dat er minder sancties zijn opgelegd zou een teken kunnen zijn dat vergunninghouders en medewerkers zich dus inmiddels beter aan alle regels houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here