Gemeente Bernheze ontvangt kogelbrief vanwege AZC

0
925
campus krijgt beveiliging

Omdat ook Nederland te maken heeft met een enorme toestroom aan vluchtelingen hebben diverse gemeenten laten weten deze mensen op te willen vangen. Zo ook de gemeente Bernheze. Dat wordt hun niet in dank afgenomen, de gemeente ontving een kogelbrief van een anonieme afzender.

Afgelopen woensdag werd er al een baksteen door de ruiten van het gemeentehuis gegooid. De politie onderzoekt beide zaken maar wilde desgevraagd niets zeggen over de inhoud van de brief en hoe deze is bezorgd. De brief wordt inmiddels onderzocht.

Burgemeester Marieke Moorman zegt dat de bedreigingen “in schril contrast staan met de constructieve gesprekken die wij hebben gevoerd met onze inwoners”.

Maandagavond liep het in Heesch ook al uit de hand. Er was toen een demonstratie gaande tegen de komst van asielzoekers. De demonstranten bekogelden het gemeentehuis met eieren, vuurwerk en stenen. De opgetrommelde ME kreeg dezelfde voorwerpen naar zich toe gegooid. De politie wist 3 verdachten aan te houden. Een informatie- en inspraakavond die een dag later was gepland verliep wel rustig.

Op diverse plaatsen in Nederland is er veel verzet tegen de komst van een tijdelijke noodopvang of een permanente opvang voor asielzoekers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here