Gokmaffia Amsterdam uit huis gezet

0
855
Gokmaffia krijgt geen kans meer in Amsterdam

Amsterdam is een stad met veel gezichten. Naast de prachtige grachten, de luxe winkels en de vele bezienswaardigheden heeft de stad ook last van criminele organisaties die zich specialiseren in het gokken, de gokmaffia.

De gokmaffia gebruiken vaak multiculturele stichtingen als dekmantel om zo te kunnen opereren. Volgens dagblad De Telegraaf trekken deze gokactiviteiten zware criminelen aan en worden buurtbewoners geteisterd.

De gemeente Amsterdam heeft het Turkse ontmoetingshuis Istanbul inmiddels al gesloten omdat ook hier de gokmaffia rustig zijn gang kon gaan. Uit politieonderzoek was gebleken dat het ontmoetingscentrum een dekmantel was voor een illegaal, maar professioneel opgezet, gokbedrijf. De gokactiviteiten werden gerund vanuit Duitsland. Er kon onder andere worden gewed op de uitslagen van verschillende voetbalwedstrijden.

De Telegraaf is dieper in de zaak gedoken en kwam er achter dat er afgelopen jaar meerdere panden, veertien in totaal, zijn gesloten vanwege illegale activiteiten. In 2014 werd er nog maar eenmaal een pand gesloten dat werd gerund door de gokmaffia. De gemeente gaat over tot sluiting omdat dergelijke activiteiten gepaard gaan met veel overlast zoals intimiderend gedrag, schietpartijen en mishandelingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here