Politie waarschuwt voor duur servicenummer

0
875
Politie waarschuwt voor duur servicenummer

De politie waarschuwt burgers om goed op te letten als ze de politie willen bellen. Het nummer 112 is goed ingeburgerd bij het gros van de Nederlanders, maar het gewone nummer  blijkt moeilijker te onthouden. Wie zoekt op internet komt al snel terecht bij een duur servicenummer die de beller doorverbindt.

De politiewoordvoerder benadrukt met klem om daar geen gebruik van te maken. Het gaat namelijk om een duur servicenummer waarvoor de beller het gehele gesprek moet blijven betalen. En met een tarief dat kan oplopen tot €0,90 per minuut kan dat flink in de papieren lopen.

De website www.geenspoedwelpolitie.nl is sinds enkele maanden operationeel en zegt het bedrag in rekening te brengen om op die manier de advertentiekosten te kunnen betalen. Op die manier komt de website bovenaan in de zoekresultaten te staan wanneer je zoekt op politie bellen of nummer politie. Volgens de website is dat juist belangrijk omdat het van het grootste belang is om de politiediensten snel te kunnen bereiken.

En mensen met haast zouden daarom zomaar bij het dure servicenummer terecht kunnen komen in plaats van bij het gratis nummer 0900-8844. Op politie.nl wordt ook het juiste nummer vermeldt.

Op de website zelf wordt uitleg gegeven over de service inclusief een indicatie van de kosten. Daarop staat ook dat het officiële nummer 0900-8844 is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here