Te gemakkelijk aangifte door beveiliger : vrijspraak

0
940
Te makkelijk aangifte door beveiliger leidt tot vrijspraak

Iemand die werkzaam is in de beveiliging moet  tegen een stootje kunnen en moet wat kunnen hebben. Althans dat was maandag de mening van politierechter Klaas Bunk en Officier van Justitie Ger Strootker in Leeuwarden. Daarom sprak de rechter een man van negentien vrij van het bedreigen van een beveiliger van het Oldtimerfestival in Twijzelerheide. De man was in augustus vorig jaar door twee beveiligers uit de feesttent verwijderd omdat hij te nadrukkelijk aanwezig was.

Een derde beveiliger besloot zich ook in de zaak te mengen en wilde zijn collega’s helpen. Hij legde bij de verdachte een armklem aan waarbij de pols wordt omgebogen. Dat was pijnlijk en dat liet de negentien jarige dan ook merken; hij riep dat hij de beveiliger dood zou schieten. De beveiliger in kwestie deed vervolgens meteen aangifte, hij voelde zich ernstig bedreigd.

Dat was volgens de Officier van Justitie te kort door de bocht, de rechter deelde die mening. Daarom werd de man vrijgesproken in deze zaak. Hij bleek wel meer op zijn kerfstok te hebben en rechter Bunk veroordeelde hem wel voor de diefstal van twee fietsen. Voor het in bezit hebben van een aantal XTC pillen kreeg hij een voorwaardelijke werkstraf van twintig uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here