Aanslag met bakfiets mogelijk in Amsterdam

0
1183
mogelijk aanslag met bakfiets gepland in hoofdsteden

De politie in Amsterdam maakt zich zorgen. Volgens een interne memo worden agenten gevraagd extra op te letten op bakfietsen. Hierin zouden mogelijk explosieven kunnen worden gestopt die gebruikt worden voor een aanslag. De waarschuwing is een onderdeel van een algemene waarschuwing die voor heel Europa geldt. De krant Parool maakte het nieuws bekende en baseert zich op een interne memo van de politie in Amsterdam.

Een concrete aanwijzing voor een aanslag is er niet, maar er zouden voldoende signalen zijn die wijzen op een dreiging tussen kerst en oud en nieuw.

Oostenrijk maakte eerder al bekend dat er een verhoogde dreiging was in Europa tijdens de feestdagen en dat er een aanslag zou kunnen plaatsvinden. Het betrof een algemene waarschuwing voor extra’s risico’s in Europese hoofdsteden. Een specifieke aanslag werd niet genoemd, ook hier ging het dus zoals gezegd om een algemene waarschuwing.

Er zouden mogelijk bakfietsen, rugzakken en auto’s kunnen worden gebruikt voor een aanslag en agenten zouden daar extra alert op moeten zijn. Na deze algemene waarschuwing en het interne memo is de politie in Amsterdam dus extra waakzaam en houdt dergelijke fietsen extra in de gaten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here