COA plaatst sensoren op hekken AZC Weert

0
1121
COA plaatst sensoren op hekwerk AZC Weert

Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers ( COA ) is van plan om sensoren te monteren op de hekken rondom het terrein van het AZC in Weert. Dat heeft de gemeente gemeld in haar verslag van de maandelijkse bijeenkomst met omwonenden van het centrum.

De sensoren worden geplaatst na meldingen van omwonenden dat asielzoekers regelmatig in de vroege en late uurtjes over de hekken klimmen. Daardoor weet het COA niet wie aanwezig zijn en wie juist niet. Gaat er straks een sensor af dan gaat de beveiliging kijken wat er aan de hand is.

Door het alarmsysteem kan nachtelijke bewaking terug worden gebracht van zes naar vier personen. De beveiliging van het centrum was verhoogd naar zes beveiligers omdat een groep van 26 asielzoekers amok maakten.

Deze groep maakte zich schuldig aan diefstallen, intimidatie, zakkenrollen en prostitueerde zelfs een dame op het terrein. Een aantal van de groep zou ook betrokken zijn geweest bij de aanrandingen in Keulen. Burgemeester Jos Heijmans besloot de groep daarom huisarrest op te leggen en extra beveiligers in te zetten.

De locatiemanager van het betreffende centrum wilde niet reageren op de voorgenomen maatregelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here