Vechtpartij in asielzoekerscentrum Arnhem

0
1104
campus krijgt beveiliging

Bij een vechtpartij in het asielzoekerscentrum in Arnhem zijn drie arrestaties verricht door de politie. Bij de vechtpartij aan de Groningensingel zijn vier personen gewond geraakt en zijn voor behandeling meegenomen naar het ziekenhuis. Over hun nationaliteit is niets bekendgemaakt.

Bij het incident wat zaterdagavond, tweede kerstdag, plaatsvond waren in totaal vijftien tot twintig bewoners van het centrum betrokken. De aanleiding van de massale vechtpartij is nog niet bekend, de politie doet hier nog onderzoek naar. De rust is inmiddels weer teruggekeerd in het centrum.

Vechtpartijen zijn schering en inslag de afgelopen maanden. In een aantal gevallen werden er wapens gebruikt tussen de bewoners van de centra. Er zijn in alle gevallen verschillende mensen aangehouden. Ook wordt de sfeer steeds grimmiger zo wisten we eerder te melden.

Er is veel weerstand tegen de komst van nieuwe asielzoekerscentra. Zo wordt er gezegd dat asielzoekers voorrang krijgen bij de toewijzing van een woning en voor bepaalde zaken niets betalen. Dit heeft voor diverse rellen gezorgd in het land en af en toe zorgt het voor een vechtpartij tussen asielzoekers en omwonenden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here