OM vervolgt agent niet voor schietincident in Schiedam

0
875
Nog steeds te lange diensten voor agenten

Het Openbaar Ministerie heeft na onderzoek besloten om de agent die op 30 mei een 21 jarige man neerschoot niet te vervolgen.De man kwam om het leven.

Volgens de officier van Justitie heeft de agent correct en volgens de regels gebruik gemaakt van zijn dienstwapen. “Gelet op alle feiten en omstandigheden is de inschatting van dreigend gevaar voor de agent reëel geweest en kon hij handelen zoals hij gedaan heeft”, aldus het Openbaar Ministerie.

De agent en de nabestaanden van de man zijn inmiddels ingelicht over de beslissing van de officier van Justitie. De nabestaanden wilden dat er tot vervolging over zou worden gegaan omdat de agent onterecht zou hebben geschoten.

Door het onderzoek is nu definitief vast komen te staan dat de man doelbewust de confrontatie zocht met de politie. Hij meldde in de avond van 30 mei dat hij was beroofd en beschoten. Daarbij gaf hij zijn eigen signalement als dat van de overvaller. De agent die ter plaatse kwam wist dit niet en ging er daarom vanuit dat degene die aan het signalement voldeed ook beschikte over een wapen.

Hij probeerde de man aan te houden maar die rende meteen op de agent af. Die kon niets anders doen dan zijn dienstwapen gebruiken. De man werd één keer geraakt en overleed ondanks pogingen hem te reanimeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here