Minstens 38 mensen mogen Tomorrowland niet in

0
1432
Minstens 38 mensen toegang ontzegd tot Tomorrowland

Minstens 38 mensen krijgen geen toegang tot festival Tomorrowland. De federale politie heeft dit besluit genomen vanwege veiligheidsredenen.

Mensen die toegang willen tot het festival moeten een ticket op naam kopen, vervolgens worden ze gescreend door de federale politie. Komt er uit deze screening een negatief advies dan mogen ze het festivalterrein niet op en krijgen hun geld terug.

Of er Nederlanders onder de groep bezoekers zitten die zijn geweigerd is nog niet te zeggen, wel geeft de federale politie aan dat ongeveer 50 procent van de bezoekers niet de Belgische nationaliteit hebben.

Woordvoerder Peter de Waele van de federale politie: “We hebben dan ook allerlei andere databanken bekeken om te zien of er ook namen tussen zaten die we liever niet hebben op Tomorrowland”. Volgens de woordvoerder worden de maatregelen genomen omdat veiligheidsniveau drie in België nog van kracht is. “Er worden al langer fysieke betonblokken geplaatst aan grote evenementen en in dit geval hebben we bekeken of we ook een soort van digitale betonblokken konden creëren.”

Het festival vindt plaats van 21 tot 23 juli en 28 tot 30 juli.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here