Campus Amsterdam krijgt beveiliging

0
1338
Campus krijgt beveiliging

Beveiligers houden sinds vorige week de Spinozacampus in Amsterdam Zuidoost in de gaten. Duwo, de huisvester, hoopt dat bewoners hierdoor een veiliger gevoel krijgen. Er gebeurden verschillende incidenten in de buurt  de afgelopen maanden.

In november vorig jaar schampte een kogel het hoofd van een studente die nietsvermoedend in haar kamer zat. Vorige maand werd in de buurt van de campus een vrouw van 35 doodgestoken. De onrust onder de veelal buitenlandse studenten is dan ook groot.

Marja Wevering van Duwo: “Het is natuurlijk verschrikkelijk wat er alleaal gebeurd is, maar het gaat nadrukkelijk om een gevoel. Dat een of andere gek verderop een kalasjnikov uittest en dan een studente in haar woning raakt, dat verzin je niet. Maar qua onveiligheid springt de buurt er niet uit”.

De beveiligers die nu op en rondom de campus lopen zijn aanspreekpunt voor de studenten en houden een oogje in het zeil. Ook hebben ze de opdracht gekregen om verdachte personen aan te spreken die in de omgeving lopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here