Extreme snelheidsovertredingen toegenomen in 2018

0
895
Meer boetes voor extreme snelheidsovertredingen

Automobilisten blijken zich niets aan te trekken van de hogere boetes die de overheid jaar na jaar oplegd aan notoire overtreders. In 2018 werden er een recordaantal boetes uitgeschreven voor snelheidsovertredingen van 30 kilometer per uur of meer.

In 2016 verstuurde het CJIB 67.000 enveloppen met een transactievoorstel aan mensen die 30 kilometer per uur of meer te hard reden. In 2018 liep dit aantal op naar ruim 72.000. Vooral op snelwegen ging het gas er flink op het afgelopen jaar, In 2015 werden ‘slechts’ 55.000 mensen gepakt voor een extreme overschrijding.

De Volkskrant heeft cijfers opgevraagd en daaruit blijkt ook dat zeventien bestuurders meer dan 100 kilometer per uur te hard hebben gereden binnen de bebouwde kom.

Opvallend is wel dat het aantal staandehoudingen door agenten de laatste jaren stabiel blijft, veel mensen werden dan ook geflitst of vielen door de mand door een trajectcontrole.

Een oorzaak is moeilijk aan te wijzen, mogelijk heeft het er mee te maken dat er steeds meer digitale flitspalen worden geplaatst. Het aantal flitspalen is de afgelopen jaren wel afgenomen, maar ze werken wel 24 uur per dag. Dit in tegenstelling tot de oudere exemplaren waarbij nog gegevens uit de kasten moest worden gehaald.

Ook trajectcontroles kunnen hebben bijgedragen aan de toename in 2018.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here