Beveiliger laat geladen dienstwapen achter op vliegtuigtoilet

0
1258
Beveiliger vergeet dienstwapen op toilet

Een beveiliger op een Amerikaans passagiersvliegtuig heeft begin april haar dienstwapen op het vliegtuigtoilet laten liggen. Een passagier die na haar gebruik maakte van het toilet, ontdekte het geladen wapen.

Het vliegtuig van Delta Airlines vloog van Manchester naar New York. De passagier die het wapen vond, overhandigde het aan de bemanning, die het teruggaf aan de airmarshal. De vrouw rapporteerde het incident pas een aantal dagen later aan haar werkgever, de Transportation Security Administration.

De airmarshals vliegen sinds 11 september 2001 mee op vluchten. Zij dragen hierbij normale kleren en zitten tussen de passagiers. Het idee om hiermee terroristische aanvallen of vliegtuigkapingen te voorkomen werd al in 1961 door de toenmalige president Kennedy bedacht.

Andere beveiligers vinden dat een incident als deze grotere consequenties moet hebben. Beveiliger Craig Sawyer laat in de New York Times weten: ‘als iemand met slechte bedoelingen het wapen in handen krijgt, dan is die nu bewapend.’

TSA, een overheidsorganisatie, stelt een onderzoek in, maar wenst verder niet te reageren. De beveiliger bleef gewoon aan het werk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here