Overvallen reden om dagkaart GVB te schrappen

0
1080
Overvallen reden om dagkaarten uit de verkoop te halen

Het GVB heeft besloten om dagkaarten en kinderdagkaarten per direct uit de verkoop te halen. Voornaamste reden is om overvallen bij het vervoersbedrijf terug te dringen. Overvallers teisteren het busvervoer al langer.

Door deze maatregel is er minder geld aanwezig in de bussen en zou de kans op een overval significant moeten afnemen, volgens GVB directeur van Huffelen wordt het op deze wijze volstrekt oninteressant om nog langer bussen te overvallen.

De Amsterdamse politiek was al veel langer klaar met de overvallen en was van mening dat het kleingeld al veel eerder uit de bussen had moeten verdwijnen. D66 fractievoorzitter Paternotte is dit van mening omdat bussen tot ’s avonds laat in alle uithoeken van de stad rijden en de chauffeurs en passagiers beschermd moeten worden. VVD raadslid Yesligoz is er helemaal klaar mee en vindt dat er alleen nog maar elektronisch afgerekend moet kunnen worden.

Onlangs was een buschauffeur van lijn 33 nog slachtoffer van een overval. 2 gemaskerde mannen stapten de bus in en dreigden met een mes. In januari werd een chauffeur onder dreiging van een vuurwapen overvallen. Hier is door de politie een 15 jarige verdachte aangehouden die vastzit voor verder verhoor.

Overvallen in het openbaar vervoer zijn schering en inslag. Soms worden medewerkers mishandeld en in de meeste gevallen is de buu

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here