400 procent meer geweld tegen medewerkers publieke taak

0
937
400 procent meer geweld tegen medewerkers met publieke taak

landelijk gezien heeft een op de drie werknemers met een publieke taak te maken met geweld en agressie. Noord-Nederland spant de kroon met 400 procent meer incidenten. Daar steeg het aantal meldingen tussen 2014 en 2016 van 135 naar 511 meldingen.

Het is nog niet helemaal duidelijk of er inderdaad meer geweld wordt gepleegd of dat mensen vaker melding maken van het geweld. Ook het geweld richting politiemedewerkers werd onder de loep genomen. Dat aantal is gelijk gebleven met 456 meldingen van geweld. Een aantal gemeenten heeft inmiddels stappen gezet en medewerkers met een publieke taak opgenomen in het integraal veiligheidsbeleid.

Noord-Nederland heeft dan misschien te kampen met veel geweldsincidenten, een kleine opsteker is er ook. Het aantal woninginbraken is flink gedaald in deze regio. Drie burgemeesters worden de voortrekkers in de aanpak tegen het geweld tegen medewerkers met een publieke taak. Het gaat om de burgemeesters van Hoogeveen, Dongeradeel en Stadskanaal.

Opvallend is ook dat het aantal meldingen over cybercrime en drugsgerelateerde incidenten in de regio Noord is gestegen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here