Zwembad Den Haag zet beveiligers in tegen aanranders

0
1777
Zwembad in Den Haag neemt per direct maatregelen

Het Zuiderparkzwembad in Den Haag heeft via een anonieme brief klachten ontvangen ¬†over handtastelijkheden, ¬†daarom heeft het zwembad besloten beveiligers in te gaan zetten. Daarnaast komt er een legitimatieplicht voor iedereen van 14 jaar en ouder en worden er camera’s geplaatst.

De brief kwam waarschijnlijk van oud-medewerkers van het zwembad, ze schreven dat er veel overlast zou worden veroorzaakt door jongens met een Marokkaanse en Turkse achtergrond. Er zouden vrouwen en meisjes worden aangerand, die daarom niet meer willen komen zwemmen. De wethouder van Den Haag, Rabin, Baldeswingh, kreeg lucht van de brief en is met het huidige team medewerkers in gesprek gegaan. Die vertelden dat de geschetste situatie overdreven was en dat de brief misschien zelfs wel uit rancune geschreven was.

Uit de gesprekken kwam ook naar voren dat er toch wel een aantal incidenten (waren geweest) en dat was voor de wethouder om extra maatregelen te nemen. Die heeft dus nu besloten om beveiligers in te gaan zetten die bezoekers moeten aanspreken en indien nodig verwijderen van het terrein. Ook komen er extra informatieborden met gedragsregels, worden er camera’s geplaatst en komt er een controle op identiteit voor iedereen vanaf 14 jaar. Ook het eigen personeel gaat in de weekenden extra werken om op die manier extra toezicht te kunnen houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here