Minister maakt woningen veiliger tegen inbraak

0
1397
Beter slot tegen inbraak

Gemeenten, woningbouwcorporaties en het Ministerie van Veiligheid en Justitie en huiseigenaren gaan samenwerken om huizen veiliger te gaan maken tegen inbraak. Het gaat om woningen waar vaak wordt ingebroken. Minister van der Steur heeft dit plan bekendgemaakt.

Daarnaast maakte van der Steur bekend dat de nieuwe ambassadeur woninginbraken de Zoetermeerse burgemeester Aptroot is geworden.

Het aantal woningen dat beter beveiligd gaat worden tegen inbraak hangt wel af van het aantal verzoeken dat wordt gedaan vanuit de gemeenten en het aantal verbeteringen dat per woning moet worden doorgevoerd. Voor het inbraak veilig maken van woningen stelt de minister in totaal twee miljoen euro beschikbaar het komende jaar.

Met kleine aanpassingen zoals een goed slot, of een inbraak werende strip kan de kans op een inbraak al enorm worden verkleind. Dit nieuwe plan past dan ook goed bij de aanpak van het ministerie om het aantal woninginbraken steeds verder te laten dalen. Met dank aan politie, gemeenten, burgers en andere partijen is dit de afgelopen jaren al gelukt.

Eerder was Annemarie Jorritsma ambassadeur woninginbraken. De nieuwe ambassadeur Aptroot zal burgemeesters verder motiveren om aandacht te blijven besteden aan dit nog steeds bestaande probleem. In Zoetermeer zelf, waar Aptroot burgemeester is, wordt al goed samengewerkt om een inbraak te kunnen voorkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here