Hogeschool gaat meer beveiligen tegen diefstallen

0
931
Computer diefstal

De Hogeschool Utrecht heeft vrijdag in een mail aan haar medewerkers en studenten laten weten dat zij de beveiliging aanscherpt. Reden is de diefstal van computers, vorige week bij de School voor Journalistiek op universiteitscentrum De Uithof.

Er komen extra camera’s, inbraakdetectie, bewakers en scherpere procedures. Eerder deze week werd al een onderzoek en mogelijke maatregelen aangekondigd door de HU.

Dit was al de vierde diefstal in een aantal maanden tijd. Er is inmiddels voor tienduizenden euro’s aan computer-, beeld- en geluidsapparatuur gestolen. Het blijkt dat dieven in sommige gevallen op klaarlichte dag met de apparatuur naar buiten zijn gelopen.

Student Gijs van der Burg riep de school via Facebook op tot het ondernemen van actie. Hij vond de reactie tot nog toe erg mager. Hij kreeg veel bijval voor zijn oproep en is aangenaam verrast met de aangekondigde maatregelen. ,,Het is goed nieuws. Ik ben er ook blij mee dat de Hogeschool het probleem tegenover studenten en docenten in een interne mail erkent en natuurlijk met de maatregelen zelf. Ik had eigenlijk alleen aan camera’s gedacht, maar ze stellen nu veel meer voor dan dat. Of het afdoende is weet ik niet. Je kunt inbraak of diefstal nooit helemaal voorkomen. De tijd zal het leren.’’

De uitkomsten van de uitgebreide veiligheidsscan die de HU heeft uitgevoerd worden nu en in de komende weken ingevoerd. Dit gaat om zichtbare en onzichtbare maatregelen. Er worden camera’s, inbraakdetectie en personendetectie geïnstalleerd, maar ook de toegangsprocedures voor ruimten met kostbare apparatuur worden aangescherpt. Waar nodig worden extra bewakers ingezet.

De gebouwen van de HU hebben een open karakter en dit houden zij ook zo. Een versterkte beveiliging betekent niet dat de schoolgebouwen een vesting worden. De HU wil met de genomen beveiligingsmaatregelen de kans op diefstal verder terugdringen. Helemaal uitsluiten is helaas niet mogelijk, zo weten zij ook.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here