Eén jaar cel geëist voor mishandelen beveiliger

0
1271
Werkstraf voor mishandelen beveiliger

Volgens de officier van justitie vond er een ‘explosie van geweld plaats’ in de bar Action Factory van De Huttenheugte in Dalen. Een beveiliger in het bungalowpark kreeg een nekklem, raakte buiten bewustzijn en werd toen hij op de grond lag zestien keer tegen zijn lichaam en gezicht geschopt en geslagen. Getuigen, medewerkers van het bungalowpark, bevestigen dit.

De ruzie ontstond op 21 december 2014 over een drankrekening. Drie mannen van 26, 29 en 36 jaar en een 26 jarige-vrouw kregen het aan de stok met een beveiliger en de barkeeper. Zij zijn volgens de officier schuldig aan ernstig openlijk geweld. De oudste verdachte komt uit Erica, de rest uit Emmen.

Op de bewuste avond kreeg het barpersoneel ruzie met de groep en voelden zich ernstig bedreigd. De medewerkers riepen daarom de hulp in van de beveiliger van het park. De beveiliger kreeg het zwaar te verduren: hij werd direct in een nekklem gelegd. Het slachtoffer verklaarde bij de politie dat hij bijna geen lucht meer kreeg tot hij zich wist los te maken. De medewerkers van het bungalowpark waren getuigen van het incident.

Volgens het verhaal van de getuigen en de beveiliger, hebben ook de medeverdachten klappen uitgedeeld. De beveiliger werd naar buiten gewerkt en opnieuw in de nekklem gelegd. Het slachtoffer heeft verklaard dat hij korte tijd buiten bewustzijn is geraakt en daarna op de grond nog zeker zestien keer geschopt en geslagen, ook tegen het gezicht. Ook een barkeeper zou zijn mishandeld.

De officier las een deel van de slachtofferverklaring van de beveiliger voor: “Ik vond het verschrikkelijk dat ik mijn vrouw moest bellen dat ik in het ziekenhuis lag, omdat ik in elkaar was geslagen. Het ergste vond ik dat ik tegen mijn vierjarige zoontje heb moeten liegen over hoe het kwam dat ik zo toegetakeld was. Ik heb gezegd dat ik zo stom was om met de fiets te vallen. Daardoor heeft hij heel lang niet meer met mij durven fietsen.”

Hoewel de verdachten zeiden dat het juist door het agressieve optreden van de beveiliger uit de hand gelopen is, vindt de officier de getuigenverklaringen wel geloofwaardig. “Het slachtoffer is al 17 jaar beveiliger. Maar dit had hij nog nooit meegemaakt. Het ging maar door, ook toen de politie eraan kwam. Ze hebben geschopt en geslagen op iemand die op de grond lag. Als je zo doorgaat, kun je iemand doodtrappen.”

Er is een jaar cel geëist tegen de drie mannen, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Voor de vrouw is een voorwaardelijke werkstraf van 180 uur geëist, plus twee maanden cel. De uitspraak is over twee weken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here